17 Ocak 2009 Cumartesi

gazzenin delikanlıları...


Burunlarının dibine 20 gündür bomba yağan Müslüman Arap ülkeleri sus pus. Buna mukabil; vurulan çocuklar, cansız yatan bedenler arasından yükselen çığlıklar dünyanın öbür ucundan, Latin Amerika ülkelerinden duyuldu! Suudi Arabistan'dan Ürdün'e, Körfez ülkelerinden Mısır'a Müslüman Arap ülkelerinden ses çıkmazken, devrimci Latin Amerika ülkeleri İsrail ile ilişkisini kesecek kadar cesaretli tepki koyuyor. Venezüela'nın ardından Bolivya da İsrail ile diplomatik ilişkisini kestiğini açıkladı.

İşte Venezüela ve Bolivya'nın açıklamaları:
Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, hükümet sarayında ülkesindeki diplomatlara hitaben yaptığı konuşmada, ülkesinin İsrail ile ilişkilerini kesme kararını bildirdi. İsrail'in saldırılarının, dünya barışını ciddi biçimde tehdit ettiğini belirten Morales, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve kabinesinin kovuşturmaya uğraması çağrısında bulundu.

"GÜVENSİZLİK KONSEYİ"

BM Güvenlik Konseyinin krize tepkisini yetersiz bulan Morales, konsey için "Güvensizlik Konseyi" ifadesini kullandı ve BM Genel Kurulunun Gazze saldırılarını kınaması gerektiğini kaydetti. Morales, Gazze saldırılarını durdurmaması nedeniyle de İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in elinden Nobel Barış Ödülü'nün alınması gerektiğini de söyledi. İsrail Büyükelçisi ve İsrail Büyükelçilik personelinin bir kısmını sınır dışı edilmesi kararı alan Venezuela Devlet Başkanı Chavez de İsrail'e karşı tepkisini göstermişti. Gazze'deki katliam karşısında bölgede en sert tepkiyi ise Türkiye veriyor. Erdoğan, İsrail'e "İnsanlık tarihine kara leke düşürdünüz" demişti.

Hiç yorum yok: