10 Ocak 2009 Cumartesi

İSRAİL E KONVOY GİDİYOR...


İsrail'in Gazze'yi işgal etmesine hem siyasi hem de halk olarak en sert tepkiyi Türkiye gösterdi. En ilginç ve ses getirecek protesto ise Dayanışma Vakfı'nın öncülüğünde gerçekleşecek. İstanbul'dan başlayacak olan araç konvoyu İsrail sınırları içinde olan Golan Tepeleri'ne kadar ulaşacak ve sonra da geri gelecek.
Tüm baskılara rağmen ateşkese yanaşmayan ve çoluk çocuk demeden katliamlarına devam eden İsrail'e tepki için yüzlerce araç konvoy halinde İsrail'in işgal ederek sınırlarına kattığı Golan Tepeleri'ne gidecek.
Dayanışma Vakfı gönüllüleri, sadece Türkiye'nin değil topyekun dünyanın vicdanını sızlatan bir vahşeti dile getirmek için, "Filistin'de çocuklar ölüyor, Filistin'de insanlık katlediliyor. Sen Sem Musa'nın çocuğu olamazsın" mesajını Tevrat'ta emredilen "Katletmeyeceksin" sözüyle birlikte İsrail'e iletecek. Konvoy Cumartesi günü sabah saat 9'da Vatan Caddesi'nden yola çıkacak. Daha sonra da, Adapazarı ,Ankara, Kırıkkale ,Kırşehir, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Suriye'ye buradan da, Halep,Hama,Humus üzerinden Golan Tepeleri'ne ulaşacak ve daha sonra geri dönecekler.

Konvoyda amacın yurt genelinde bir tepki oluşturmak olduğunu katılım yapan her aracı Golan Tepeleri'ne gitmeyeceğini belirten Dayanışma Vakfı yetkilileri, İstanbul'dan hareket ettikten sonra dileyen aracın konvoydan çıkabileceğini söylediler. İstanbul'dan çıktıktan sonra Kayseri'de geceleyecek olan konvoy Suriye'ye geçişten sonra yola temsili araçlarla devam edecek. Golan tepelerine gitmek isteyenler ise pasaportlarını beraberinde getirmek zorunda.

Hiç yorum yok: