11 Haziran 2010 Cuma

Başörtünü Kirletme...!



bu yazı belirli kesimi gözönünde bulundurularak yazılmıştır.


başörtüsü(moda terimle türban) takanların bir kısmına atfen yazılmıştır.


kimseyi niye başörtüsü/türban takıyorsun diye yargılamak haddim olamaz.başörtüsü/türban takan kesim dindar/dinci diye ayrıştırılmıştır,toplumumuzda.ben,dindar düşüncelere sahip olsam da kendimi bu topluluğun merkezine yakın bir yerlerde göremem.icraat da sıkıntılarım vardır.ama bunlar beni bağlar.görünmediği için kimseye örnek ya da kötü örnek olmam.başörtülüler/türbanlılar göz önündedir.bir kere kendini,ilan etmiştir,dindarım diye.artık,o şekline göre yaşamak zorundadır.çünkü,artık kendini değil,başkalarını da temsil etmektedir.bu sorumluluğu olan bir duruştur.öyle,başa örtü takmak ile,dindar olunmuyor,bunun gereklerini yerine getirmek gerekiyor.üniversitelerde başörtüsü yasaklarının başlangıcında gazetelere yansıyan görüntülerde başörtülülerin büyük bir kısmı yumruklarını havaya kaldırdıklarında kolları gözükmesin diye(ki onları o manada kimsenin yargılayacağı da yokken) kazaklarını çekiştirerek ellerinle tutup,bileklerinin görünmesine engel olacak şekilde slogan atıyorlardı.demek ki,bilinçli bir örtünme var üniversitelilerde diye düşündüm.neyse,konumuz bilinçli örtünenler değil,bilinçsiz örtünenler.


geçenlerde bizim ufaklıklar bir imtihana girdiler,biz de bahçede onları beklerken,insanları gözlüyordum(severim gözlemi).iki tane başörtülü kadın dikkatimi çekti.her ikisi de birbirinden bağımsız.birinin giyimi;türban,pardesü(yarım bir pardesü) ve neredeyse dizüstü etek,tırnaklar ojeli,yüzde makyaj.kendi kendime "bu ne yaa!" diye düşünürken,gözüm bir başka türbanlıya gitti.o da hafif makyajlı ve ojeli.doğal olarak dikkat çekiyorlar ve hemen insanlara yorum yapma şansı doğuyor(ki;üzerinden bir ay geçmesine rağmen ben burada onların yüzünden yorum yazıyorum).


islam,dikkat çekmemeyi kadınlara işaret ederken(konumuz başörtülüler/türbanlılar),dikkat çekmek için yapılan makyaj bu kesim için ne ifade eder(provokatif diyecem,o yüzlerde onu göremedim,olsa olsa özenti,bilinçsizlik vs.gibi şablonlar içinde kalırlar).


şimdi;asıl soru şu? başını kapatmışsın be güzel kardeşim? niye ? diye sorarlar kadına ! "sen,bunu Allah ın emrini yerine getirdiğini düşünerek mi yapıyorsun gerçekten? öyle ise,başını örttüğüne göre,islamın beş şartından biri olan (islamın şartlarından biri olarak bize kimse örtünmeyi öğretmedi) namazı kılmadığını anlıyoruz.Allah ın ilk beşini yapmadığını,önem sırası içinde nerede olacağını kestiremediğim başka bir dini vecibeyi yaptığını düşünüyorum.niye mi? her gün 5 vakit abdest alırken,oje sürüp,silmiyorsundur herhalde?! bir iki alimimiz(!)(biri zekeriya beyaz,diğeri de süleyman ateş-o da artık bunadı sanırım-) dışında ojeli abdest almaya icazet veren yok da.


bir de üstü şişhane altı gümüşhane olan tiplerimiz(!) var.yani başı örtülü,altında sıkı bir kot,kısa kollu t-shirt veya kısa kollu gömlek;sanki kafasındaki aksesuar.baş örtülüyse,niye kısa kollu giysi,ya da kısa kollu giysi ise niye başa örtü?


facebook da başörtüsüne karşı olan gruplarda dolaşan resimlere yorum yapmak dahi istemiyorum.sadece yukarıda yazdığım şeylerin,başkalarına yansıması ve dalga konusu yapılması kendince inançlı olan biri olarak kanıma dokunuyor.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Müslümanın bu devirde hayatı zor. Bazı yapabileceğin şeyleri bile yapamıyorken yapamayacağı şeyleri yapman elbette toplumdan tepki alır. Sen zaten bu konuda yeteri kadar güzel açıklamışsın. Benim de aklıma şu takılıyor: Bu resimleri alıp facebook vb. yerlerde paylaşarak dalga geçenler acaba Müslüman değil mi?

chyrkyn dedi ki...

muhtemelen hepsinin nüfus kağıdında müslüman yazıyordur

Pabuc dedi ki...

http://kararli.blogspot.com/2009/09/taktgn-ortunun-bilincinde-ol.html

ben de karşılaştığım şeyleri yazmıştım bu konuda..Allah doğruyu görüp uygulayanlardan eylesin ne diyelim..