30 Haziran 2010 Çarşamba

SİVRİSİNEK

bugün,milliyetin internet sitesinde gördüğüm bir haber/resimdi.inceleyince, sivrisinekle ilgili ayeti buraya yazarak bloga koymak istedim.ANLAYANA


Sure Adı-AyetNo
AYET
Bakara 26
Şüphesiz Allah (hakkı açıklamak için) sivrisinek ve onun da ötesinde bir varlığı misal getirmekten çekinmez. İman etmişlere gelince, onlar böyle misallerin Rablerinden gelen hak ve gerçek olduğunu bilirler. Kafir olanlara gelince: Allah böyle misal vermekle ne murat eder? derler. Allah onunla birçok kimseyi saptırır, birçoklarını da doğru yola yöneltir. Verdiği misallerle Allah ancak fasıkları saptırır (çünkü bunlar birer imtihandır).




milliyet.com.tr'den alıntıdır.30.06.2010Sinekler pek çok insanı ciddi biçimde rahatsız eder. Özellikle yaz aylarında ortaya çıktıklarında çoğu insan için 'sinek' baş belası demektir. Ancak bu sineğin yetişkin hale gelmesini kare kare gösteren bu fotoğraflar hayranlık uyandıracak cinsten... Fotoğrafçı kardeşler Will ve Matt Burrard-Lucas'ın kadrajına takılan bu mucizevi an, bir sineğin lavradan çıkarak yetişkin hale gelmesini muhteşem bir şekilde ortaya koyuyor. Lucas kardeşler bu çekimleri yapmak için iki haftalık bir takibe başlamış. Ve bu ısrarlı takip sonucunda bu sineğin sudan çıkıp adım adım doğuşunu belgeleyen bu kareler ortaya çıkmış.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hikmet sahibi insanlar her şeyden ibret alabilirler. Eline sağlık

chyrkyn dedi ki...

hikmet sahibi olmayanların da gözüne sokuyoruz ama,anlarlar inşallah :)