27 Temmuz 2010 Salı

şamil tayyar

Şamil Tayyar Kimdir?

Şamil Tayyar, (d. 1965 Gaziantep, Türkiye) Star Gazetesi Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı, kitap yazarı, gazeteci, eski siyasetçi.

1965 yılında Gaziantep’in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi.

Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti.

Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazetesinde köşe yazarı olarak çalıştı.

1997 yılında İlk Kitabı olan Refahyol Tutanakları yayınlandı.

Tayyar, son yıllarda birçok kitap derledi ve çıkardı.

Zülfikar Doğan’ın ayrılmasının ardından Star Gazetesi Ankara Temsilciliği görevine getirilmiştir. Aynı zamanda Star Gazetesi’nde köşe yazarlığı da yapmaktadır.

hükümet,basını baskı altına alıyor.basını istediği gibi yazdırıyor.yoksa tutuklanıyorsun...BUNLAR BİR KISIM BASININ SÖYLEMİ.

ŞAMİL TAYYAR(yandaş basın).yazdıkça hakkında davalar açılıyor.hakkında 40 dava açılmış,şimdilik 50 ay hapsi kesinleşmiş.açılmış davalardan da 100 yıl hapsi isteniyor.ama yandaş.

...ve en sonunda şamil tayyar -pes-diyor. "artık yazmıyorum".

yani -ALIN DÜZENİNİZİ .........-diyor sanki.ergenekonun ortaya çıkarılmasında en büyük katkı sahibi olan yazar,yazamıyor.ne acı.kim baskı altında acaba.



zaman gazetesi hakkında bin soruşturma açılmış,553 ü davaya dönüşmüş.

star gazetesi hakkında bin beş yüz soruşturma açılmış 300 ü davaya dönüşmüş.

yenişafak hakkında bin soruşturma açılmış,95 i davaya dönüşmüş.

vakit gazetesi hakkında üç yüz elli soruşturma açılmış,200 ü davaya dönüşmüş.

yandaş medya ya bunlar ! bir elleri balda bir elleri yağda.



davaların çoğu ergenekon hakkında yazmanın getirisi.davalar,gizliliği ihlal ve adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs ten açılıyor.ancak,zekeriya öz ve diğer savcılar,hakimler aleyhinde yazılar yazanlara dava-mava yok.niye onlar yandaş basın değil.kim yargıda bir taraf ise o, boru öttürüyor,milletin gözüne sokuyorlar ama gören göz lazım.



dün hasan celal güzel, millet için bir şeyler yapmak istedi hapis yattı.bugün ŞAMİL TAYYAR ın durumunu hazmedemiyorum.ergenekon gibi konularda kalem oynatmak,size şanlı şöhretli bir yaşam sağlamaz,aksine namlu ucunda yaşamana sebep olur.

Hiç yorum yok: