29 Eylül 2014 Pazartesi

Önemli Falan Filanlar

Benim yazmadığım dönemde halkın seçtiği bir cumhurbaşkanımız oldu. Evet, biz seçtik :) kimine göre ot kafalı,kimine göre göbeğini kaşıyan, kimine göre örümcek kafalı,kimine göre KOYUN olan bizler seçtik, ne mutlu bize ! Bize hiç bir babayiğit(!)  "tıpış tıpış" gidecek ve oy kullanacaksınız demedi, diyemedi, diyemez ! Dese de bizden o adama bir daha oy falan gitmez! Çünkü sizin icat ettiğiniz algı oluşturmaya çalıştığınız o koyunlardan biz asla olmadık. Ama "tıpış tıpış" sandığa giderek koyunun dik alası olduğunuzu ispatladınız. Bizim oy verdiğimiz ADAMa siz diktatör diyordunuz ya; asıl diktatörlük hevesinde olan kemal kılıçdaroğlu olduğuna şahit olduk (gerçi öyle bir çapı da yok ama neyse) . "Tıpış tıpış gideceksiniz" diyecek kadar diktatör bir söylem Türkiye Cumhuriyetinin sanırım hiç bir döneminde duyulmadı.
Neyse, koyun koyuna siz hayatınıza devam edin...
Sonrasında Davutoğlu Başbakan seçildi. O, benim çok istediğim bir başbakan adayı değildi. Olabilirdi (müthiş bir deneyimi ve donanımı var), ancak benim gönlümde başkaları vardı. Bu da çok önemli değil, Davutoğlu başbakanlığı götürecek nitelikte bir insan, sadece benim isteğim o yönde değildi,o kadar.
Sonrasında twitter aleminde şahit olduğum, tartışmasına girmek zorunda kaldığım bazı mevzular oldu.
Bir gazeteci arkadaşım hakkında akpartili olan insanlar "art niyetliydin" kaabilinde tweetler atmaya ve hakarete varacak sözlere yakın sözlere imza attılar. Neymiş "o, erdoğan 1 dönem daha başbakan kalsın"diye kampanya başlatmış. O, erdoğanın cumhurbaşkanı olmasını istemiyormuşmuş,falan. Arkadaşımın samimiyetini bilmesem "acaba?" ya düşeceğim. Ancak samimiyetini ve ne düşündüğünü bildiğimden, insanlar düne kadar iyi şeyler söyledikleri insanları farklı düşünüyor diye karalamayı ne çok seviyormuş bunu da öğrendik :) Evet, biz takım tutar gibi partiyi desteklemiyoruz,ancak destekleyenlerimiz de varmış,ona şahit olduk.
...ve yine ışid mevzusu ortalıkta etkin özgülağırlık teşkil etmeye başladı. nereden çıkmıştı bu insanlar, nasıl birdenbire teker teker her yeri ele geçirmeye başladı. Kimdi bunlar?
Kendi gözlemimi söyleyeyim; bana göre tepesindekiler şerefsizin önde gidenleri ! ancak alt kademedeki savaşçıların içinde samimi mücahidler olduğuna da inanıyorum. Çünkü, bu insanlar dünyanın değişik yerlerinde cihad ediyorlarken oralardaki etkisizliklerini görüp, bu alanda etkili olacaklarına inanarak koşa koşa buralara gelmişler. Evet, ışidden nefret ettim(yapı olarak), içlerindeki samimi mücahidlere de üzülüyorum, benim terazime göre onlar şehit filan olmayacak, resmen bok yoluna gidecekler. Benim dinim, savaşta dahi kadına,çocuğa dokunmamayı emrediyor (eğer, karalama kampanyası yapılmamış ise, gördüklerimiz müslümana yakışmayacak şeyler) . ve bir de işin farklı boyutu var, müslüman gruplara saldırılıyor ki; bu ışidin islamiyetten uzak olduğunun bir başka göstergesi.
ışidi ortaya çıkaran abd/ingiltere vs. düşüncesindeyim. ışidi doğuran etkenler, ışidi bombalamak için koalisyon kurmuş. komik geliyor doğal olarak ! ancak insan gülemiyor, çünkü ne ocaklar sönüyor, binler evlerini,yurtlarını terk ediyor. bu kaosta kabak Türkiyenin başına patlıyor 2.000.000 a yaklaşan muhacir ! bir devlet nüfusu kadar insan. hiç bir devletin yapmayacağı şeyi benim ülkem yapıyor ve bu insanlara kapılarını,yüreklerini açıyor. Ekonomik olarak kaldırılabilecek bir durum yok ortada aslında.Bu insanların seçimler öncesi Türkiyede tutulmasının sebebi olarak seçimde oy kullanacaklarını ve oylarını akpartiye verecekleri söyleniyordu muhalefet tarafından :) Bunu söyleyen muhalefet kafası bir yığın SALAK seçmeninin olduğunu göstermiş oldu bir yandan. Çünkü o seçmen aynı şeyi SALAKÇA söylerken, seçimden önce akpartide olan HATAYın(ki en çok muhacir burada vardı)  seçimden sonra akpartinin elinden neden çıktığını göremedi(eğer oy kullanabiliyor olsaydı suriyeliler hatayda akparti tulum çıkartırdı) bu yalanlara inanan SALAKLARA da şahit olduk.
ve yine 49 rehinemiz vardı ışidin elinde, elimizi kolumuzu bağlayan. 101 günlük esaretin ardından, sağlam bir operasyon ile burunları dahi kanamadan ülkemize geri getirildiler. Onlar içinde seçimden önce getirilecekler,seçim malzemesi olarak kullanılacaklar denmişti :) o yalan da yatsıdan sonra söndü. bir yığın yalan dolan ile algı operasyonları yapılıyor, birileri de bunlara hala inanıyor, biz salaklıklarını yüzlerine vurmaktan yorulduk onlar salaklık yapmaktan bıkmadı maalesef.
pyd denilen pkk nın suriye kanadı var ya, onları da ışid öttürüyormuş, birbirlerini yesin şerefsizler, pkknın da pydnin de ışidin de Allah belasını verir inşallah bu kaos bahanesiyle.
Bir başka konu ise bizim seçtiğimiz cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, birleşmiş milletler de yine ağzına geleni sıraladı, esada,sisiye,birleşmiş milletlere,abdye,avrupaya...biz bunun için seçmiştik zaten, isteklerimizin karşılığını gördük elhamdülillah :) sümsük bir lider türkiyenin başında olamaz ! Adam gibi lider (gibi de fazla) TÜRKİYENİN LİDERİ OLMALI Kİ; BU DA RECEP TAYYİP ERDOĞAN...
not: dilbilgisi hatalarına takılmayın, isteseydim 10 numara dilbilgili yazı çıkartırdım, istemedim :)





1 yorum:

Pabuc dedi ki...

Kimin umurunda dil bilgisi :)
Aramıza hoşgeldiniz efenim...