22 Kasım 2008 Cumartesi

CEVABA BAKARMISINIZ?



Vakit haberi patlattı, Genelkurmay bakın ne dedi?

Tuğgeneral Metin Gürak'a Vakit'in 'helikopterle piknik' haberi soruldu. Gürak'ın cevabı bakın ne oldu?
Kobra helikopteriyle pikniğe giden Orgeneral Hasan Iğsız'ın görüntüleri ortada kaldı. Haftalık basın toplantısında kobralı fotoğrafa yanıt gelmedi. Vakit'in gündeme getirdiği habere tepki gösteren Tuğgeneral Metin Gürak "amacı belli olan yayın organlarıyla igili soru sormayın" cevabını verdi.Genelkurmay Başkanlığı 7-21 Kasım tarihleri arasında 59 iç güvenlik olayının meydana geldiğini ve bu dönem içinde güvenlik kuvvetleri tarafından 14'ü teslim olma, 11'i yakalanma ve 7'si ölü olmak üzere 32 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz getirildiğini bildirdi.

Vakit'in dün yayınladığı görüntülere göre, Org. Hasan Iğsız eşi ve çocuklarıyla beraber, kobra tipi askeri helikopterle aile pikniğinde görüntülendi. Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak tarafından yapılan basın bilgilendirme toplantısında, 900 uzman jandarmanın istifa ettiğine dair haberlerin doğru olmadığı ve Vakit gazetesinin yazdığı 'helikopterle piknik' haberine cevap verildi.
HELİKOPTERLE PİKNİK SORUSU
''Bazı basın organlarında ''helikopterle piknik'' şeklinde bir haber yer alıyor. Bu konuda bir açıklama yapılacak mı?'' sorusuna Tuğgeneral Gürak, ''Bize, amacı belli olan yayın organlarının yayınlarına dayalı soru sormayın'' karşılığını verdi.
Bence cevap şu olmalıydı:Konuyu araştırıyoruz,gereği yapılır.Verilen cevaba yazık demekten başka bir şey bulamıyorum.

Hiç yorum yok: