22 Eylül 2008 Pazartesi

BU KEZ ÇAMURUN İZİ KALMAYACAK !


Haftalardır basın toplantılarıyla iktidara ağır suçlamalarda bulunan CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, söz verdiği halde son anda canlı yayına çıkmaktan vazgeçti.
Habertürk'teki Söz Sende Programı'nın sunucusu Balçiçek Pamir'in AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'la 'televizyonda hesaplaşma' davetini kabul eden Kılıçdaroğlu, son anda programa katılmaktan vazgeçti. Bunun üzerine Fırat, programa tek başına katıldı.
CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Partili Dengir Mir Mehmet Fırat arasında yaşanan tartışma ilginç bir boyuta taşındı. Habertürk'ten Balçiçek Pamir, Kemal Kılıçdaroğlu'na "canlı yayına çıkar mısınız" teklifi götürdü. Kılıçdaroğlu da buna "elbette" cevabını verdi. Ardından aynı teklif AK Partili Mir Mehmet Fırat'a götürüldü. Fırat'tan da olumlu cevap alınınca Habertürk, büyük buluşmanın tanıtım bandını ekrandan döndürmeye başladı. Ancak program saati geldiğinde izleyicileri bir sürpriz bekliyordu. Fırat, söz verdiği gibi programa gelirken Kılıçdaroğlu'un olmadığı gözlendi. Balçiçek Pamir, İnternethaber'e olayın perde arkasını şöyle anlattı: "Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ile bugünkü Söz Sende programına katılması için sözleştik. Sn. Dengir Mir Mehmet Fırat ile de görüşüp onayını aldım. Tanıtımlarımız sabah saatlerinden itibaren yayınlanmıştır. Ancak Sn. Kemal Kılıçdaroğlu nedense programa gelmekten vazgeçmiştir. Açıklama olarak şahsıma "gelirsem bir tek size geleceğim ama iki/ üç gün içinde. Önce sorularımı Dengir Bey cevaplasın." demiştir. Sayın Fırat, canlı yayında her soruyu cevaplayacağını belirtmesine rağmen Kılıçdaroğlu programa gelmeyeceğini açıklamıştır. Ben de kendisine 'eğer gelmezseniz korktu kaçtı konumuna düşersiniz, bu CHP'ye yakışmaz. Ortaya bir iddia atıp çekilmek olmaz, gelin canlı yayında ne iddianız varsa arkasında durun' dedim. Kılıçdaroğlu biraz düşeneceğini söyleyerek benden bir saat izin istedi. O saatten sonra da ulaşılmaz oldu. Yayına katılmama hakkı kendisine aittir elbette. Ama Dengir bey ile bir araya gelme isteğini benim canlı yayınımda geçtiğimiz cuma günü kendisi dile getirmiştir. Olay bundan ibaretti."

22 Eylül 2008, Pazartesi



Hiç yorum yok: