14 Eylül 2008 Pazar

mason perinçek



Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek, çekirdekten masonmuş
Doğu PerniçekErgenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perniçek'in, 'üst düzey mason' olduğu, elektronik posta incelemeleri sonucunda ortaya çıktı.
Tutuklulardan Doç. Dr. Ümit Sayın ile gazeteci Adnan Akfırat arasındaki konuşmalarda, Perinçek'in çekirdekten mason olduğu ifadeleri yer alıyor.
Perinçek'in üst düzey mason olduğuna dair MSN konuşmaları, örgüt içindeki yapının derinliğini de ortaya koyuyor. Konuşmalarda, Ümit Sayın, mason olmak için uğraşan Akfırat'a, masonluk ritüellerini anlatıyor. Mason olmanın inceliklerinden bahseden Sayın, Akfırat'ın, 'İç gruba girmek için ne gerekiyor?' sorusuna, "Ananı babanı bile gözden çıkaracak kadar davamıza sahip olduğunda iç gruba girebiliyorsun. Çekirdek grup çok gizlidir. Doğu Bey de çekirdekte" cevabını veriyor.
aynı klasördeki bir mektup da ise hoşlanmadığı bir kişinin mason locasına girmesine engel olması için Perinçek'ten yardım istiyor. Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile samimi fotoğrafları yayınlanan Doğu Perinçek'in üst düzey bir mason olduğu ortaya çıktı.

Adnan Akfırat ile Ümit Sayın arasında geçen MSN konuşmaları iddianameye şöyle yansıdı:
A.A: Bana bile bugüne kadar belli etmedi.
Ü.S: Sen katılınca sen de belli etmeyeceksin.
A.A: Fark edilirse bir şekilde?
Ü.S: Gizleyemeyecek duruma gelirsen benim yaptığımı yaparsın. Locadan bilgi sızdırıyorum dersin.
A.A: Bu işe ısınmaya başladım.
Ü.S: İngiltere'de mı5 ve mı6 büyük ölçüde masonlardan oluşur. Doğu Bey'in asıl tanışıklığı da oradan geliyor.
A.A: Üyeler dernekler masasına bildiriliyor mu?
Ü.S: İçişleri Bakanlığı'na bildirilmeleri lazım. Ama ölen eski üyelerini bildiriyorlar merak etme. Hem öyle herkesin listesi locada tutulmuyor. Asker, MİT'çi, gazeteciler, savcılar, polis müdürleri, işadamları, bürokratlar rektörler falan...
Perinçek'in masonluk bağlantısını gösteren deliller MSN yazışmaları ile sınırlı değil. İddianamenin 98. klasöründe yer alan ve Ümit Sayın tarafından Doğu Perinçek'e yazılan mektupta ilginç bilgiler yer alıyor. Amerika'da yaptığı faaliyetleri Perinçek'e rapor eden Sayın, 1997 tarihli mektupta Tuncay Uslu isimli üst düzey bir masona övgü ve iltifatlarda bulunduktan sonra bazı problemleri için yardım istiyor. Birçok yazışmada adı sadece Doğu Bey olarak geçen Perinçek, bu mektupta, soyadı ile birlikte anılıyor.
Ümit Sayın: Cerrahpaşa farmakolojiden Gökhan Akkan'ın bizim cemiyete girdiğini öğrendim. Büyük locaya mektup yazarak bu kişinin cemiyete alınması konusundaki sakıncaları belirtmiştik. Sizi ve Doğu Perinçek'i de durumdan haberdar etmiştik.

Hiç yorum yok: